Aan Tik Tak meedoen: op een gewone manier speciaal zijn

13-12-2020

Vorige week was het zover. Eindelijk konden mama en papa vertellen dat ik meegedaan heb met Tik Tak, want één van de opnames kwam eindelijk op TV, nog wel op 6 december...

Eind april kwam er via de Facebookgroep van VFG (vereniging voor gehandicapten van de socialistische mutualiteit) de oproep vanuit Tik Tak dat ze op zoek waren naar kindjes met een beperking die graag wilden meespelen in Tik Tak. Mama was meteen enthousiast! Even afgetast bij papa, maar ook die vond het een leuk idee dat ook ik kon gaan schitteren in dat nostalgisch programma. Zo gezegd, zo gedaan. Mama schreef een e-mail naar Tik Tak en voegde er natuurlijk mijn mooiste foto's aan toe. Enkel weken later kreeg ze antwoord dat ik geselecteerd was en ze mij verwachtte in de VRT-torens voor enkele opnames. 

Einde mei reden we dan richting Brussel. Wat een groot gebouw was dat en ook Kaatje Tralalaatje zat daar ergens op een bankje buiten. Mama vond het leuk om samen met mij en Kaatje op de foto te gaan. Ik vond dat gieren natuurlijk. Eenmaal binnen, volgden we de aantekeningen richting de studio's van Tik Tak. Ik kwam in een zaal vol met andere kindjes, die natuurlijk mij en vooral mijn stoel heel aandachtig bekeken. Ze kwamen ook vragen stellen aan mama en papa, waarom ik maar 1 handje had bijvoorbeeld. Papa legde het dan meestal wel goed uit aan de kindjes, dat ik nu zo eenmaal geboren ben. 

Ondertussen bekeek de stylist welke kledij ik best aandeed voor mijn opname. Mama had enkele stuks meegenomen en ze kozen het stoere jeanshemdje voor mij. Dat staat me goed. 

Eindelijk was het mijn beurt, samen met mama en papa reed ik een hele donkere kamer binnen, met hier en daar felle lichten. Ik werd achter een tafeltje gezet, die ze natuurlijk wat moesten aanpassen aan mijn rolstoel. Eenmaal alles in orde, konden we beginnen. Ik vond het super spannend, want er waren toch heel wat mensen die ik niet kenden en al die geluiden die deden me wel schrikken. Mama en papa stonden tijdens de opname heel de tijd naast mij, dat vond ik wel fijn.

Voila, klaar, zo snel was dat gefixt. 2 scenes hebben ze gefilmd. Wat een leuke ervaring! 

Zijn jullie nu ook benieuwd hoe dat er uit ziet? Je kan me bekijken in deze aflevering. Ook heeft papa een heel leuk interview gegeven voor het magazine van VFG, die kan je hier lezen.