Bijna 8 kg, eindelijk!

03-03-2018

Het nieuwe voedingsschema ligt me toch net iets beter, deze maand bijna een halve kilo bijgekomen, ik weeg 7 kg 900! 

De laatste vier maanden kwam ik niets bij omdat ik te grote flesjes pap kreeg waardoor ik enorm moest overgeven, maar nu, met het nieuwe systeem, lukt het me iets beter om mijn papjes binnen te houden.

Natuurlijk geef ik nog steeds over, maar het is veel minder. Ik voel me de laatste maand dan ook enorm goed. Dat verschil merken mama en papa ook. Ik heb er zelfs bolle wangetjes van gekregen, van al die papjes! Nu heb ik terug de energie om veel te lachen en spelletjes te spelen. Brabbel, brabbel, roep, roep, ik doe het allemaal als mama en papa zotjes met me gaan doen. Ik zie zelfs dat mama soms een traantje van geluk laat wanneer ik zo met papa aan het gek doen ben. Dat doet mij ook deugd, want ik wil natuurlijk dat ondanks de zorgen, mama en papa ook van mij genieten, net zoals ik dat doe als zij zo leuk met mij spelen.

Ook mocht ik nog eens op de tablet met leuke actie-reactie spelletjes. Hier moet ik proberen op het scherm te tikken, zodat er een leuk diertje tevoorschijn komt. Dat vind ik al iets leuker dan het vorige spelletje.

Amai, na een kwartiertje was ik wel moe van al die spelletjes en ook omdat ik heel de tijd in mijn miniSUPERman-stoel moest zitten. Het was goed zo, ik heb nood aan een knuffel van mama want ik heb erg mijn best gedaan. 

Ook is mijn nieuwe aangepaste stoel eindelijk klaar. Maar zo cool dat papa die heeft laten maken. Ik heb namelijk mijn eigen miniSUPERman-stoel. Het is nog wel wat oefenen, maar als mama of papa met mij spelen als ik in de stoel zit, ben ik ook snel vergeten dat ik daarin redelijk vastzit. Daarom oefenen we elke dag een paar keer, zodat ik dat vastzitten een beetje gewoon word en ik na een tijdje het ook eventjes alleen kan.

Deze week is ook Veronique langs geweest, de logopediste die één keer per maand komt om mijn voeding te bespreken en tegenwoordig ook voor mijn communicatie. Vandaag hebben we iets nieuws gedaan. Ik kreeg schaapjes en eendjes te zien. Die werden door Veronique in het juiste bakje gestoken. Het is de bedoeling dat ik naar het juiste bakje kijk als ze me een eendje of schaapje voorhoudt. Niet gemakkelijk, ik snapte nog niet erg de oefening, maar had wel al door dat die diertjes in de bakjes gingen. Ik ga er eens over nadenken en samen met mama wat oefenen tegen volgende keer denk ik.