Bloed uit mijn buik

08-07-2017

Vanmorgen ging het niet goed met mij. Ik huilde en had pijn aan mijn gaatje in mijn buik. Papa wist niet goed wat er was. Hij had gisteren op aanraden van de dokter mijn sonde wat losser gemaakt, misschien moet hij eens kijken hoe mijn 'gaatje' eruit ziet.

Niet goed dus. Veel etter en oud bloed komt er uit mijn gaat en telkens als ik wat druk zet op mijn buik, hoor je het 'pus' er uit komen. Papa maakt mama wakker die vanmorgen wat mocht uitslapen met slecht nieuws. We gaan naar het spoed. Dit ziet er niet goed uit.

Normaal had mama vandaag met tante Laura, tante Mel en oma een trouwjurk gaan kiezen, want tante Laura zal in maart trouwen. Dat moet ze jammer genoeg afbellen. Ik heb nu eerst zorgen nodig.

Op spoed aangekomen, moeten we lang wachten. Papa is zo bezorgd en vindt dat het wachten te lang duurt. Wie weet ben ik wel aan het bloeden in mijn maag en dat is echt niet OK. De verpleegster stelt ons gerust dat dat waarschijnlijk niet het geval zal zijn, maar toch, met waarschijnlijk zijn we niets en is voor mij tijdens de geboorte ook anders uitgedraaid.

Pediater stelt voor om een foto te maken van mijn maag, zo zijn we zeker. Er wordt eerst vloeistof ingespoten via mijn sonde, zo kunnen we zien welke weg de vloeistof aflegt en er zeker van te zijn dat er geen lekkage is. Natuurlijk, zoals dat altijd is, had ik de vloeistof al zo snel mogelijk terug geven. Zo ben ik he, overgeven doe ik gewoon alsof het mijn tweede natuur is.

Gelukkig, alles lijkt in orde. Waarschijnlijk zal door het losser maken van de sonde, het opgehoopte oud bloed los gekomen zijn en de etter die was ontstaan ook. Eigenlijk dus een goede zaak dat het langs buiten eruit is gekomen, als dat was gaan ontsteken, hadden we verder van huis gestaan.