Dag Morits! Lang geleden

16-07-2017

Vandaag zag ik Morits terug! Hij was mijn buurjongen van op de neonatologie.

Vandaag hebben mama en papa afgesproken met de ouders van Morits en natuurlijk ook met hem.
Toen ik net geboren was en op de neonatologie lag omdat mijn geboorte veel complicaties had, kwam er een paar dagen later een buurjongetje naast mij liggen. Morits, heet hij. Hij is ook geboren na complicaties van de zwangerschap. Eigenlijk werd hij niet alleen geboren, zoals ik, maar had hij nog een broertje.

Omdat de lever van de mama van Morits niet meer goed werkte, is het broertje van hem gestorven en moest hij snel geboren worden zodat hij ook niet die slechte stoffen in zijn lichaampje zou krijgen.
Maar omdat Morits eigenlijk nog te klein was om geboren te worden, moest hij nog goed groeien op de neonatologie, en dat was in het kamertje naast mij.

Mama en papa werden na een paar dagen bevriend met zijn mama en papa. Ze aten samen in het ouderlokaal en geraakte zo aan de praat. Toen ik sterk genoeg was om naar huis te gaan maar Morits nog flink moest groeien, hebben ze besloten om contact te houden.

Vandaag hebben we dan voor het eerst afgesproken. Amai, hij was ook erg gegroeid! Natuurlijk, want ook hij is 6 maanden oud en niet meer dat klein baby'tje in de couveuse. 

Samen hebben we er een leuk namiddagje van gemaakt. We hebben eerst iets lekkers op het terras gedronken om nadien een mooie wandeling te maken. Zo konden mama en papa bijpraten.

Na de wandeling heb ik samen met Morits een dutje gedaan, zodat onze ouders konden eten. Snel nog een foto voor we terug naar huis vertrekken. Ik hoop dat we binnen enkele maanden nog een keertje afspreken, want dan zijn we weer wat groter en kunnen we misschien al met elkaar spelen.