Dansen dansen bij de kine

13-11-2017

Ik ga twee keer per week naar de kine. Elke keer leer ik weer iets nieuw of krijg ik weer goede punten omdat ik weer erg goed geoefend heb. Natuurlijk doe ik sommige oefeningen liever dan andere.

Deze periode oefenen we vooral op omrollen, sluipen, zitten, kruipen op de knietjes en recht komen vanuit de knieën. Vooral dat laatste vind ik geweldig leuk. Ik mag dan op mijn knietjes gaan zitten en dan moet ik mezelf naar boven duwen. Als ik dat vaak achter elkaar doe, dan lijkt het wel alsof ik dans. Daar word ik vrolijk van!

Mama en papa moeten dan ook altijd lachen als ze mij zien 'dansen' bij de kine. Nu ja, eerlijk gezegd, zijn niet alle oefeningen zo leuk of zo gemakkelijk. Zo vind ik grijpen naar een speeltje enorm moeilijk of voortkruipen en dat maakt wel dat ik soms ga wenen en tegenstribbel.

Lut is een hele goede, maar ook een strenge kine, als ik wat flauw ben dan geeft zij daar niet aan toe. Maar als ik het super flink doe, zegt ze dat ook aan mama en papa en dan klappen zij in de handen. Ik geef hen dan mijn tevredenheidslachje, want aanmoediging vind ik erg leuk.

Papa wil wel vaker wat foto's trekken bij de kine maar dat is erg moeilijk met mij. Ik sta namelijk super graag op de foto en als ik nog maar een gsm in de buurt spot, richt ik graag mijn knap hoofdje naar de camera :-) Dat maakt dat ik soms TE afgeleid ben van de oefening en dat heeft Lut niet graag. Maar tijdens mijn 'danssessie' mocht dat wel eens, want ook Lut vindt me dan super schattig als ik mijn moves (die ik graag doe) eens bovenhaal. Ik zal dan toch wat dans-genen van mama overgekregen hebben. 

Ik maak dus wel vorderingen bij de kine maar het is niet gemakkelijk. Zo kan ik inderdaad wel op mijn beentjes rechtstaan, maar ik kan dat niet alleen, ik heb ondersteuning nodig omdat dat veel coördinatie vraagt. Zo kan ik wel sluipen, maar mijn armen willen niet mee. Dus ook daar heb ik ondersteuning bij nodig. Dat vraagt veel energie van mij, maar als ze die 'zware' oefeningen afwisselt met wat leuke dingen, dan ga ik toch graag naar de turnles.