De papfles, kan ik het toch?

14-03-2017

Waarom zegt de logo dat ik het niet kan? Is dat nu echt wel zo? Misschien moet ik het gewoon eens proberen.

Tante Mel is vandaag op bezoek. Mama is in de voormiddag alleen thuis, papa gaat een halve dag werken. Na het nieuws van de logo en het CEPRA hebben mama en papa veel gepraat. Veel nagedacht. Moeten ze berusten in het geen wat de dokters en de specialisten zeggen? Zou het niet kunnen dat ik WEL kan drinken, ook al is het maar een klein beetje? Misschien leer ik het wel door het gewoon te doen? Vragen die in hun hoofdje spelen.

Samen met tante Mel besliste mama terwijl ze mijn flesje kaar maakte voor aan de sonde te hangen om toch eens te proberen aan mijn mondje. Wat hadden we te verliezen? Enkel de confrontatie wanneer het niet lukte.

We zullen eventjes aanzien de volgende dagen, ik mag niet alle energie die ik opdrink al verspelen tijdens het drinken, dat zou zonde zijn.

Niet te snel, geduld, niet vooruit lopen. Die sonde blijft nog wel eventjes, gewoon oefenen, dan kom ik er misschien wel.

Heel voorzichtig kreeg ik het papfles aan mijn mond. Aha, dat speentje ken ik, daar oefen ik elke dag mee. Ik begin dus lekker te tutten. Maar, wat is dat... er komt een vloeistof uit, oei wat moet ik daarmee? Ik slik het binnen, maar kan nu moeilijk ademen. Wat moeilijk, mijn lichaam spant zich op, ik weet me letterlijk geen houding te geven.

Toch lukt het me met een paar slokken.

Papa komt thuis en tante Mel en mama vertellen fier dat ik toch enkele slokjes heb gedronken. Papa barst bijna uit in tranen. 'Maar jongen toch, wat is dat flink van jou' zegt hij. Ik ben natuurlijk heel trots dat ik dat heb kunnen laten zien.

Maar een hele papfles? Dat is me te veel, dat kan ik zeker nog niet. Maar misschien moeten we blijven oefenen. 

Enkele dagen na vandaag drink ik telkens toch een flesje uit, wel met veel moeite en mijn lichaam dat protesteert wat zich uit in spanningen tijdens het drinken. Toch willen mama en papa doorzetten en denken ze ook dat de sonde dat door mijn keeltje loopt misschien irriteert tijdens het drinken.