Dopamine it is...

22-05-2017

Nog een keer naar het UZA. Deze keer op controle bij de neuroloog, Dr. Kenis.

Na mijn opname ga ik best ook hier een keertje langs. Dr. Kenis volgt mij op aangezien ik neurologische problemen heb. Ook het voedingsprobleem blijkt daar een gevolg van te zijn en ook zij zoekt mee naar oplossingen.

Mama en papa krijgen vandaag voor het eerst de MRI beelden te zien. Daar zien ze op dat er zwarte plekjes in mijn hersentjes te zien zijn. Dit kan ook tot gevolg hebben dat ik een bepaalde stof niet aanmaak, namelijk Dopamine. Volgens wikipedia heeft dopamine het volgende effect:

'Een positief effect, zoals een prettig gevoel na beloning, blijkt een gunstige uitwerking te hebben op cognitieve prestaties. Volgens de theorie van Ashby speelt hierbij een circuit in de hersenen een rol waarbij dopamine wordt vrijgemaakt in de basale ganglia en vervolgens wordt getransporteerd naar de frontale hersengebieden.' 

En aangezien ik deze stof niet zou aanmaken, zullen we nu starten met medicatie 'levodopa'. Door deze medicatie, gaat mijn lichaam weer wel dopamine aanmaken en hierdoor zal ik waarschijnlijk weer wat rustiger worden.

Ik lach ook nog steeds niet en mama en papa hopen dat ik hierdoor weer wat meer rust en geluk ga vinden waardoor het lachen misschien niet meer veraf is.

Deze medicatie gaat wel rustig opgebouwd worden, want te veel kan ook maken dat ik net TE rustig word en dat mag ook niet gebeuren.

Ik ben benieuwd wat deze stof met mij zal doen.