Eindelijk terug fietsen!

30-03-2020

Na lang zoeken en afwegen, hebben mama en papa een bakfiets gevonden waar ook ik in kan, met rolstoel en al!

Vorige week dinsdag was het dan zover, van het verre Haarlem (NL) werd deze fietsmobiel geleverd in de Oude Vaartstraat. Een speciale rolstoelbakfiets van 't Mannetje. 
Vorig jaar in de zomer werd het voor mama en papa al duidelijk dat gaan fietsen met mij niet meer zo evident was. Zo kan ik wel nog in een fietsstoeltje die ze 2 jaar geleden voor mij kochten, een fietsstoel met goede ondersteuning van Bobike, maar eenmaal ergens aangekomen, heb ik dan natuurlijk mijn rolstoel niet bij. Die rolstoel heb ik echt wel nodig nu ik groter aan het worden ben, want ik kan niet zomaar zitten in een kinderstoel, laat staan op een gewone stoel en dan moeten mama en papa mij op de schoot nemen, wat niet meer zo makkelijk en evident is. Voor deze lente moesten we dus wel een oplossing zoeken.

Een zoektocht naar een bakfiets waar zowel mijn rolstoel, ikzelf en liefst ook nog mijn broer in kunnen, was niet zo vanzelfsprekend. Er bestaan al wel wat fietsen waar de rolstoel op kan, maar deze zijn dan weer zo klinisch en mama en papa wilden graag een zo 'normaal mogelijke'  bakfiets. Er bleven uiteindelijk 2 opties over. Een rolstoelbakfiets van Christiania (websitelink) of de rolstoelbakfiets van 't Mannetje (websitelink). Bij de Christiania was het al snel duidelijk dat broer er niet bij in kon, wat natuurlijk erg jammer zou zijn. Ook had mama hierbij het gevoel dat de bak best laag was en ik toch nog in mijn rolstoel zou 'zweven' boven de grond en dus niet zoals mama en papa het in hun hoofd hadden, net zoals andere kindjes die IN de bak zitten. Het enige nadeel dat de fiets van 't Mannetje dan weer heeft, is dat de verdeler niet naast de deur is. Mochten er stukken zijn, is dit niet zomaar hersteld. 

Een maandje geleden reden mama en papa toch een keertje naar Haarlem om de bakfiets van 't Mannetje te gaan uittesten. Mama ging in de bak en papa reed een toertje in Haarlem, daarbij kregen ze ook nog een zeer goede uitleg, waardoor ze beslisten om deze fiets te kopen. 3 weken later stond hij in onze garage. Nadat papa het stoeltje van broer had geïnstalleerd (hij is nog wat te klein om los op het bankje achter mij te zitten), konden we eindelijk terug gaan fietsen! Ik vind het allemaal nog wat spannend en ben best nog wat gespannen tijdens de fietstocht want het schudt me flink door elkaar als we ons op de weg begeven. Broer valt daar meestal van in slaap, maar bij mij heeft dat een ander effect, ik span me dan nog eens extra op. Mama en papa zeggen me dan dat ik dat moet leren en dat ik het nog wel leuk ga vinden binnenkort, als ik het wat gewoon ben en we in de zomer, met een briesje in mijn haren, kunnen gaan fietsen.

Mama en papa hadden deze fiets niet kunnen kopen zonder al jullie hulp! Deze fiets is helemaal op maat gemaakt voor een rolstoel, ook heeft deze fiets extra elektrische ondersteuning, een handgemaakte regen/windzeil en een plateau om mij in en uit de bak te rijden. Dit alles is natuurlijk niet goedkoop, maar gelukkig hebben mama en papa de laatste jaren al wat centjes kunnen inzamelen via de wenskaarten en ook via de benefiet, die komen nu goed van pas. Dank jullie wel!

Wij zijn in ieder geval klaar voor de lente en de zomer, nu die Corona nog weg!