Ergo geeft tips voor fijne motoriek

09-10-2017

Papa en mama hebben aan mijn logo gevraagd of er ook iemand langs zou kunnen komen ivm met mijn spelvaardigheden. Ik vind het erg moeilijk om dingen te grijpen en daarom is spelen op mezelf heel moeilijk. Vandaag kwam Katia op bezoek met leuke spulletjes.

We probeerden eerst een voeldeken, maar dat interesseert me niet zo erg. Zo saai, maar dat komt ook omdat ik het gewoon erg moeilijk vind om nog maar iets vast te pakken, mijn handje open te doen of zelfs nog maar richting een speeltje te gaan.

We proberen verschillende soorten speeltjes. Deze draaimolen vond ik dan nog het leukste, een kleine duw met mijn hand en hij draait rond. We mogen deze molen eventjes lenen. Ofwel gaan we opzoek naar ongeveer hetzelfde concept of papa maakt er zo eentje na. We zien wel.

Het is nu echt de bedoeling dat ik erg ga oefenen, want hierop heb ik nog niet veel goede punten opgehaald. De ergo vertelt mama en papa dat ik last heb van intentionele spanning. Dat wil zeggen dat wanneer ik een actie onderneem, zoals bijvoorbeeld grijpen, mijn spieren onbewust te veel spanning opbouwen waardoor die actie belemmerd wordt. Dat maakt het voor mij allemaal niet zo simpel want ook mijn oog-hand coördinatie ligt me moeilijk en samen met die intentionele spanning wordt een simpele beweging zoals grijpen immens moeilijk voor mij.