Gaan zwemmen bij moetje

18-06-2017

Vandaag weer een warme dag. In plaats van in mijn eend te gaan spletsen, ga ik vandaag in het grote zwembad van moetje zwemmen. Voor de allereerste keer!

Ik had al enkele dagen geleden opgemerkt dat er een ronde plas bij moetje en vokke in de tuin stond. Ik kon me niet bedenken waarvoor dat diende. Vandaag heb ik het ontdekt, dat is zoiets als mijn eendje thuis maar dan in het groot. Alleen zou ik daar nooit alleen in kunnen en mogen, want ik kan nog niet zwemmen. Maar in de stoere armen van papa voel ik me wel veilig om me in die grote plas te begeven.


Zo, ik ben afgekoeld voor vandaag. Nu lekker een handdoek om me heen... Kan ik lekker genieten bij papa en mama. Van al dat zwemmen ben ik wel moe geworden, ik denk dat ik zo dadelijk ga dutten.

Brrr... Dit zwembad is toch nog wel net is kouder dan mijn eend. Want grote mensen zwemmen niet in verwarmd water in de zomer. Ik ben dus op mijn hoede, maar huil niet. Ik ben dan ook een grote jongen en ben heel blij dat ik in dit zwembad mijn eerste plons mag maken.