Het eten gaat me goed af

06-06-2018

Wat is dat allemaal, op 2 maanden tijd ben ik flink beginnen eten. Patatjes, wortelen, venkel, pastinaak, kip, witloof, eitjes,... Het sappige zoete fruit laat ik nog wel eventjes achterwegen.

Het eten gaat me goed af. Sinds april ben ik weer stilaan beginnen eten via mijn mondje. Zoals ik al in een vorige post vertelde, was dat in begin worteltjes-patatjes met muntthee. Ik was en ben nog steeds heel verzot op de smaak van munt en via deze weg probeerden mama en papa mij dan te paaien om toch nog eens patatjes te eten. Dat is hen goed gelukt. De eerste maand heb ik flink wortel-patat-muntthee gegeten via mijn flexibel lepelflesje. De patatjes waren toen nog erg verdund door mijn muntthee, maar op deze manier kon ik het goed wegslikken en schrikte ik niet wanneer ik een brokje of vaste substantie voelde op mijn tong.

Op een dag vond mama mijn flexibel lepelflesje niet en probeerde ze mij de 'nog vrij lopende' wortelpuree te geven met een 'gewoon' babylepeltje. Spannend, maar tot grote verbazing van ons allemaal lukte het mij goed en wist ik ook hoe ik deze lepel moest aannemen in mijn mondje. Weeral een grote stap vooruit. 

Omdat lopende wortelpuree met muntthee toch niet zo handig was op een gewoon lepeltje, hebben mama en papa stelselmatig mijn pureetje dikker gemaakt en wat gespeeld met verschillende groentes. Ook de muntthee onder mijn patatjes is zonder dat ik het door had verdwenen uit mijn hapjes. En nu, twee maanden later, kan ik heel fier vertellen dat ik mijn patatjes flink eet zonder in te dunnen en soms zelfs met hier en daar een klein brokje in.

Ook niet te vergeten: de snelheid waarmee ik tegenwoordig mijn eten naar binnen speel. Niet dat ik een schrokker ben geworden, maar sinds ik de smaak te pakken heb, eet ik alles, zo'n 60 gr, binnen het kwartiertje op. Vroeger deed ik daar wel zeker een half uurtje, drie kwartier over. 

Fruit heb ik geprobeerd, maar dat zei me niet veel, veel te sterk en zoet van smaak denk ik. Daarom stelde de logopediste mama en papa voor om ipv enkel 's namiddags mijn patatjes te geven, ook in de voormiddag een portie te proberen. Dat lukt, dus ik kan fier zeggen dat ik tussen de sondevoeding door, nu 120 gr per dag zelf eet.

Ook heb ik sinds een kleine 2 weken de goesting van drinken ontdekt. Dat is natuurlijk nog altijd mijn lekkere muntthee, maar met de juiste dikte en met de juiste speen (L), drink ik voortaan gemiddeld 100 ml by myself. Ik denk dat dat voor andere baby'tjes iets van niks is, maar voor mij weer een grote stap vooruit, want ik moet toch nog steeds bij het drinken erg opletten dat ik me niet telkens verslik. 

Mama en papa zijn echt wel gelukkig nu ik zo mijn best doe om zelf te eten. 
En ik, ik ben vooral blij, dat die weegschaal mij ook telkens goede punten blijft geven.