Hij komt, hij komt...

06-12-2017

Joepie! Gisteren heb ik voor het eerst mijn schoentje mogen zetten. 

Samen met mama, want papa was naar de training van de karate, heb ik gisteren mijn schoentje gezet. Het voorbije weekend heb ik dat nog al eens mogen doen bij oma, opa en moetje en vokke. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet goed waarom dat moet, maar ik heb al wel door dat er snel iets leuks gaat gebeuren.

Mama en ik hebben de voorbije weken al een paar keer op Studio 100 TV naar Sinterklaas gekeken. Dat is zo'n oude man met een witte baard en een rode mijter. Dat zou de kindervriend moeten zijn. Samen met zijn pieten brengen die leuke speeltjes, omdat Sinterklaas jarig is. En aangezien ik een kindje ben, mocht ik ook leuke pakjes verwachten.

Het begon al vrijdag. Mama en papa gingen lekker eten bij oma en toen ik binnenkwam deden ze allemaal heel verwonderd. Wat stond daar nu? Een nieuwe eetstoel voor mij, waar ik gemakkelijk in kan zitten. Dit samen met nog enkele leuke speeltjes, was allemaal door de Sint gebracht bij oma. Zaterdag is Sinterklaas bij opa langs geweest. Opa heeft snel het cadeautje naar mama en papa gebracht. Wat een leuke pyjama van Woody, die komt binnenkort zeker van pas.

Zondag was het een drukke dag. Samen met mijn nichtje Paulien ging ik op bezoek bij moetje en vokke. En ja hoor, ook daar was Sinterklaas geweest. Zoveel leuke dingen!

Paulien at lekker van mandarijntjes en chocolade terwijl ze haar nieuw speelgoed keurde. Ik keek samen met mama naar al het leuke dat ik gekregen had. Papa probeerde mij een heel klein stukje chocolade te geven, maar nee, eten blijft niks voor mij, zelfs geen chocolade, mijn kokhalsreflex kwam zeer snel boven tijdens het proeven van die zo gezegde lekkernijen. Misschien dat het volgende jaar beter gaat.

En gisteren was het dan zover. Ook thuis werd mijn schoentje voor de kachel geplaatst, zodat de pieten langs de schouw tot bij mijn schoentje zouden geraken. Samen met een lekker pintje voor zwarte piet en wat suikerklontjes voor 'slecht weer vandaag', zette ik mijn stoere schoen klaar.

En zoals elk kindje, ben ik laat gaan slapen. Was dat van de spanning voor de Sint of eerder omdat ik weer wat last had van mijn darmpjes?!

Deze morgen was ik er dan ook vroeg bij, om 6u15 maakte ik mama wakker. Spannend, zou de Sint ook mijn huisje weten staan? 

Ja hoor! Ik zal eens zeggen wat ik gekregen heb: twee truitjes, een body, een broek en een muts. Een kiekeboe-boekje, blokjes en twee doe-speeltjes. Een chocoladeletter F en koekjes. Ja, de sint kan natuurlijk niet weten dat ik sondevoeding heb en dat die koekjes en die chocolade eerder voor mama en papa zullen zijn. Ik ben wel heel blij met mijn nieuw speelgoed en kleertjes. Wat een leuk kinderfeest!