Joepie! Mijn meter trouwt

09-03-2018

Vandaag is het ook voor mij een grote dag. Mijn meter Laura trouwt vandaag en ik heb de grote eer om bruidsjongen te mogen zijn.

Omdat ik vandaag best het schema van de trouwer volg, hebben mama en papa ook een speciaal schema voor mij uitgedokterd. Ik moet vandaag, zoals alle andere dagen, wel al mijn papjes krijgen, maar dat is niet zo simpel met het schema van de trouwer. Ook mijn slaapritme zal een beetje verstoord moeten worden want mijn tante vond het niet beter om in de namiddag te trouwen, net wanneer ik anders mijn middagdutje doe. Maar goed, voor haar maak ik wel eens graag een uitzondering.

Dus... Die ochtend hebben mama en papa mij al om 6u wakker gemaakt. Nadien was het weer tijd voor 2 papjes en een badje. Ondertussen vertrok mama naar Laura, daar werd mama omgetoverd in een heel mooie mama, met opgestoken haartjes en mooie make-up. Papa bleef bij mij en legde mij na mijn badje terug in mijn bedje rond 10u. Zo kon ik al iets vroeger mijn dutje doen en ben ik toch wat uitgerust voor mijn taak als bruidsjongen deze namiddag.

Om 11u30 kwam papa mij wekken uit mijn middagslaapje en was het tijd om mijn kostuum aan te trekken. Amai, als ik naar papa kijk, dan ziet hij er net hetzelfde uit als ik. Hoe grappig is dat wel niet?!

Nog snel een foto nemen en dan kunnen we naar mijn tante vertrekken. Daar wacht mama ook op mij. 

Wat zag mijn tante er mooi uit in dat witte kleed. Ben er zeker van dat nonkel Sam haar ook wel een beetje een prinsesje vond. 

In het stadhuis ging het dan gebeuren. Tante Laura en Nonkel Sam zeiden ja tegen elkaar en ik mocht dan eindelijk het doosje met de ringen samen met mama naar  voor brengen. Mama had het doosje rond mijn armpje gebonden zodat ik het zeker niet kon verliezen. Ik vond het wel heel spannend allemaal, want al die mensen waren aan het kijken naar ons. Mama begon zelfs een beetje te wenen want ze had gehoord dat tante Laura mijn liedje had gekozen om de trouwringen om te doen. 

Voila, mijn taak was volbracht. Nu nog een paar fotootjes, maar dat doe ik graag dus ga ik weer mijn beste blik boven halen. Ik kreeg ook wel een beetje honger want mama en papa hadden wijs beslist om mij al enkele uurtjes geen eten meer te geven, zodat ik tijdens heel het gebeuren niet iedereen zou onder spugen. Dat zou een beetje gênant zijn. 

Na de foto's, krijg ik dan eindelijk mijn papje en zijn moetje en vokke daar om mij mee te nemen. Mama en papa gaan nog een beetje verder feesten, maar voor mij was het al een vermoeiende dag. Ik vond het wel heel spannend en ben heel blij dat tante Laura en nonkel Sam nu man en vrouw zijn. Misschien komt er nu wel een neefje of nichtje bij voor mij, dat zou pas leuk zijn.