Kine bij Lut

22-03-2017

2 keer in de week ga ik naar de kine, Lut Porto-Carrero. De ene keer al wat liever dan de andere keer.

Omdat ik motorisch beperkt zal zijn, moet ik erg oefenen. Door veel stimulatie kan het zijn dat mijn hersentjes nog gaan herprogrammeren zodat ik toch meer zal kunnen dan wat mogelijk zou zijn. Daarom moet ik sinds ik 3 weken oud ben, 2x in de week naar de kine.

Er wordt veel geoefend. Er zijn zoveel zaken die voor mij niet zo vanzelfsprekend zijn. Andere baby's doen dit automatisch, bij mij moet dit gestimuleerd worden. Zo oefen ik ook de buiklig met steun, hoofdje in zit met steun recht houden en zoveel meer. Geloof me, telkens een hele turnles. Soms vind ik het wel leuk en doe ik goed mee. Andere keren lukt het me niet of ben ik eigenlijk te moe om al die oefeningen te doen en dan laat ik me horen.

Tot hiertoe zit ik nog wel op schema volgens Lut.  Echt waar ik doe het goed. Die armsteun vindt Lut echt de max dat ik die kan op deze leeftijd met mijn diagnose. Mama en papa dus weer heel fier.

Vanaf het begin oefenen we op houding. Dat was heel belangrijk voor mij. Ik was namelijk niet zo confortabel in ruglig. Als ik op mijn rug lag, trok ik meestal 'banaan'. Dat wil zeggen dat ik in overstrekking ging en mij naar mijn voorkeurskant draaide, mijn hoofd naar achter en mijn rug hol. Helemaal geen juist patroon voor een baby'tje. Mama en papa kregen dan veel tips mee. Zo werd ik gebakend in bedje gelegd of in het park, zodat die overstrekking tot het minimum herleidt werd.