Lang zal ik leven!

07-01-2018

Vandaag ben ik 1 jaar geworden! Hiep Hiep Hoera!

Een jaartje geleden werd ik geboren, wat een mooie en bijzondere dag zou moeten worden, draaide heel anders uit voor mij, voor mama en papa en voor heel mijn familie. Toch vieren wij vandaag die dag, want deze dag mag, desondanks alles, niet zomaar voorbij gaan.

Mama en papa lopen er al heel het weekend  wat 'dubbel' bij. Ik begrijp dat wel, ze zijn heel erg blij dat ik al een jaartje oud word, maar langs de andere kant hebben ze er ook een heel bewogen jaar opzitten. Met veel ups en downs, met veel verdriet maar ook met enkele vreugdemomentjes, ben ik al gegroeid tot een sterk, maar speciaal jongetje van 1.

Vandaag is het dan de grote dag. Mama en papa vertellen heel de dag door aan mij wat er een jaar geleden op dat uur juist gebeurde. Dat mama naar het ziekenhuis ging, dat ik het moeilijk had en de dokters niet wilde luisteren,... De film wordt helemaal terug afgespeeld. Maar... vandaag enkel blije gezichtjes, ik verjaar namelijk niet elke dag!

Vanmorgen opgestaan, papje via de sonde, wat overgeven en dan in badje, want mijn knappe haartjes gaan vandaag zeker en vast in de plooi!

Nieuw tenuetje aan en wachten op mijn lieve familie. Samen hebben we er een gezellig dagje van gemaakt. Lekkere soep van papa gegeten en nadien een reuze taart van bij de bakker. 

Op die taart stond een miniSUPERman afgebeeld, helemaal een taart voor mij! Er werd voor mij hard gezongen en in de handen geklapt. Ik kreeg mijn supermooie kroon op. Het feest was nu helemaal af.

Iedereen was zo opgewekt vandaag, speciaal voor mij, want vandaag, ben IK jarig! 

Ik kijk uit naar mijn 2de levensjaar, waar ik nog veel liefde mag geven en krijgen, waar ik weer nieuwe dingen kan ontdekken en vooral een jaar dat zeker beter zal zijn dan het eerste.

Ik ben Floris en ook in mijn tweede levensjaar zal ik de wereld ontdekken, stap voor stap.