Mijn eerste schooldag

02-09-2019

Al een paar dagen vertelden mama en papa dat ik op 2 september naar school zou gaan. School? Wat is dat? Zonder ik het besefte zou ik aan een grote stap en nieuw avontuur beginnen.

Mama maakte die morgen mijn boekentasje klaar, terwijl ik gemalen boterham met siroop en soyamelk door mijn sonde kreeg gespoten. Een drinkfles met ingedikt water, een flesje met mijn fruithapje voor vanmiddag. De spuitjes en sonde worden ook in het zakje gestoken. Zo, samen met het heen-en-weerschriftje is mijn boekentas nu klaar.

Zowel mama, papa als broer rijden mee naar school. Ik word in mijn nieuwe rolstoel (jaja, splinternieuw) binnengereden op de speelplaats. Hier zijn veel kindjes aan het spelen denk ik zo bij mezelf, ben ik wel nieuwsgierig naar.
Dan ontmoet ik mijn juffen, Gitte en Chris. Ook de verpleegster staat klaar om te luisteren naar mama en papa hoe ze best mijn fruithapje straks via de sonde toedient. De bel gaat, ik mag naar de Zonneklas!

Zeven andere kindjes komen ook mijn klasje binnen gelopen of gerold. Sommige kindjes zijn dus ook zoals ik, die kunnen ook niet stappen of zitten en hebben dan ook een rolstoel. Mama en papa geven mij nog een kusje en verdwijnen dan samen met broer. Ik zag dat mama niet achterom keek, maar papa deed dat wel en zag dat ik mij afvroeg waarom zij weggingen.

Heel de voormiddag ben ik dan in het klasje geweest. Ik heb kennis mogen maken met de andere kindjes van mijn klas en ook al het leuke speelgoed dat daar ligt. Ik ben wel benieuwd wanneer we daar mee mogen spelen.

Tegen 11 u, zoals mama en papa hadden afgesproken met de verpleegster, krijg ik mijn fruithapje. En zo flink dat ik ben, geef ik niks over! Na een half uurtje, is mijn eetsessie afgelopen en word ik klaargemaakt om naar huis te gaan, want tegen 12 u komen mama, papa en broer me terug halen.

Ik zat net voor de open deur toen ik mama hoorde roepen in de gang: "Florisman!" Wat ben ik blij, mama en papa zijn daar weer! Ik toverde de mooiste glimlach op mijn gezichtje zodat ze zouden zien dat ik heel blij ben met hun komst. De juffen vertellen dat ik heel flink ben geweest, zeker voor de allereerste keer.

Net voorbij de schoolpoort, begin ik volop te 'vertellen' wat ik allemaal gedaan heb deze morgen. 'Aqeu, aqie, aqeu', vertel ik aan mama en papa.
Gelukkig mag ik recht na school in bedje, want ik ben moe, moe van het nieuwe avontuur dat mij te wachten staat.