Op controle in het UZA

07-02-2017

Vandaag terug naar het UZA, op controle.

Ik moet op bezoek bij Miek (de logopedist) en de diëtist. Benieuwd of ik nieuwe oefeningen krijg om te leren eten. Tot nu toe ben ik nog heel gevoelig aan mijn mondje. Dit is ook het gevolg van mijn moeilijke geboorte en de hersenschade die ik heb opgelopen daardoor. Alles wat aan mijn mondje komt, vind ik echt niet fijn. Ik heb wel een zuigreflex maar die is nog zeer zwak. De logopedist geeft daarom mama en papa tips om mij aan te leren hoe ik het aangenamer ga vinden om van alles in mijn mondje te steken. Toen ik nog op de neonatologie lag, is zij ook al een paar keer langs gekomen. We hebben de laatste weken geprobeerd om met een klein nat gaasje langs mijn mondje te gaan, soms neem ik het in mijn mond en sabbel ik al, maar echt maar net van voor, zeker niet verder, dat vind ik nog eng. Ik zal de volgende weken moeten oefenen met een fopspeen. Benieuwd of me dat gaat lukken.

Bij Miek ging het goed, ik liet al zien wat ik kan en ze zag dat ik al een beetje vordering had gemaakt. Op naar de diëtist. Zij zal mama en papa vertellen hoe we juist de hoeveelheid pap verhogen naar mate ik zal groeien en bijkomen. 

Op de weegschaal woog ik 3.500 kg en ik meet 52.5 cm. Goed gegroeid en bijgekomen op een maand tijd dus. Goede punten gehaald, want ik zit op schema. Ik mag dus weer meer pap. Mama en papa opgelucht dat ik zo flink ben.