Toch koemelkallergie?

16-12-2017

Kon ik het maar vertellen, maar dat is moeilijk als je een baby'tje bent. De pap bevalt me niet, maar waarom juist?!

Een maandje geleden hebben mama en papa beslist om de vaste voeding eventjes achterwegen te laten. Ik was weer zoveel meer gespannen en vond er niets leuk meer aan om fruitpap of patatjes te proeven. Ik hoopte dat wanneer de vaste voeding een tijdje zou verdwijnen, ik weer veel gemakkelijker naar toilet zou kunnen gaan, maar niks was minder waar.

De laatste maand was het weer een zoektocht voor mama en papa, want na enkele dagen geen vaste voeding meer, was ik toch nog steeds niet tip top in orde. Papa meldt dit via mail aan kinderarts, logopedist en diëtist. Wat was er toch veranderd dat ik zoveel meer last had van maag en darmen? Ik moet weer heel de dag overgeven, ook 's nachts ben ik weer telkens voor een uurtje wakker omdat ik mij niet zo lekker voel... Hopelijk vinden ze snel een oplossing. 

Het is allemaal begonnen toen ik de overstap maakte naar de Nan-pap.

Samen met die pap, kwam er vaste voeding maar ook MCT-olie bij. Dat is olie met extra calorieën. Ik heb namelijk snel de neiging om gewicht te verliezen en aangezien ik niet de overschot heb, leek de diëtist het een goed idee om calorieën via deze olie toe te dienen.

Die extra olie hebben mama en papa eerst achter wegen gelaten. Dat zou de oorzaak kunnen zijn van mijn last. En ja hoor, enkele dagen later voelde ik me al stukken beter. Zelfs enkele nachten doorgeslapen en bijna niet meer overgegeven. 

Jammer genoeg was deze verandering van korte duur. De stoelgang blijft ook nog moeilijk, ook al krijg ik nog steeds Forlax en Nan transit, speciaal om die stoelgang te bevorderen.

Papa belt nog eens met Dr. Van Gils, de gastro entoroloog. Samen beslissen ze om terug naar mijn vorige pap te gaan, de Neocate, de 'stink'pap zoals mama en papa zeggen. Deze pap is al half verteerd, hierdoor verloopt de vertering en de stoelgang sowieso beter. Ook zijn alle allergenen uitgesloten bij deze pap, want de dokter denkt dat het toch zou kunnen dat ik koemelkallergie heb. Ik ben namelijk nooit niet echt meer helemaal de oude geweest sinds ik die andere pap moest uitproberen van de dokter.

Terug naar af is veel gezegd, het is weer gewoon terug naar de vorige pap en als me dat helpt, zoveel te beter, maar zoals dat met het wisselen van alle pappen gaat, moeten we dat nog afwachten, zo'n kleine twee weken moeten we dit proberen.

Ik hoop dat dit terug beterschap geeft want mama en papa geraken ook heel erg moe van al het gezeur van mij. Ook merken zij dat ik regelmatig krampen heb en dan ween ik zo erg. Ik wil terug minder gespannen zijn, zodat mama en papa weer leuke dingen kunnen doen met mij.