Wat? 100gr wortelpuree?

18-10-2017

Wat is er vandaag gebeurd? Waarom geeft moetje me nu ineens wortelpuree? Ik vond het wel heel lekker, zo lekker, dat ik meer dan een blokje opat.

Omdat ik toch vaak last heb van mijn spijsverteringsstelsel, stelde Lut, de kine, voor om toch eens bij mijn groenten wat patatjes te doen. Zo gezegd zo gedaan door moetje en vandaag heb ik hiervan lekker kunnen smullen.

Wel erg op mijn gemak, zo'n klein uurtje en met veel afleiding lukt het me om 100gr wortelpuree te eten. Wauw, dat had niemand verwacht hé, ikzelf ook niet eerlijk gezegd. Maar met de juiste afleiding en rustpauze tussenin lukt het me wel en geniet ik ook van die smaakjes in mijn mond.

Straks komen mama en papa mij oppikken en dan zal moetje wel heel fier dit kunnen vertellen wat een grote stap. Het vraagt wel wat van mij, dus hopelijk hou ik het wat vol.

Papa vraagt na bij de diëtist hoe dat verder loopt met mijn pap als ik toch een kleine 100gr per dag vaste voeding kan eten. Er mag 1 papje minder gegeven worden dan. Mama gaat me dan voortaan in de namiddag altijd patatjes of fruitpap geven, dan kan dat papje achterwegen gelaten worden. 

Hopelijk ga ik hierdoor ook minder terug geven, want vaste voeding maakt wel dat de reflux minder zou worden. Elke dag proberen dus, nu ik heb laten zien dat ik het wel kan wegslikken. Mijn houding is niet altijd OK en ik weet soms niet goed wat ik nu met die lepel moet doen, maar eenmaal dat ik het te pakken heb, kan ik wel een paar happen achter elkaar.

Voor jullie lijkt eten misschien simpel maar voor mij weer een hele motorische coördinatie dat veel van mij vraagt. Op dit moment kan ik een klein uurtje eten zonder te mopperen maar wie weet gaat me dat ook tegensteken, zoals fles drinken en dan zal ik wel van me laten horen hoor.