Mijn stapjes

De ontwikkeling van Floris 

3 maanden geleden ben ik begonnen aan een nieuw eet-avontuur. Zijn jullie niet benieuwd hoe dat gaat ondertussen?

Een maand geleden werd ik aan een test onderworpen. Zou ik stoppen met overgeven als we mijn maag en darmen resetten van de slijmen? Is er eindelijk een duidelijk verklaring waarom ik al 2 jaar overgeef?

Waarom geef ik nog steeds over en hoe komt het dat ik dat ooit eventjes niet meer heb gedaan? Waarom blijven die slijmen mij parten spelen? Waarom kan ik nu gewoon niet mijn pap binnenhouden? Mama en papa waren het echt grondig beu, en zoeken nu samen met de gastro-entroloog naar een oplossing.

Sinds gisteren geef ik terug over en niet eens een beetje. Stelselmatig begon ik de laatste weken terug over te geven. Hoe kan dat nu? Ik was nog zo blij dat ik er vanaf was.

Vandaag kan ik officeel zeggen dat ik al een hele week niet meer overgeef! Van de ene dag op de andere ben ik gestopt met dat gedoe. Ik denk dat mijn hersentjes een klik hebben gemaakt. De week voordien leek dit nochtans heel ver weg.

Gisteren weer op controle bij het CePRA (Cerebrale Parese Referentiecentrum Antwerpen) geweest. Om het half jaar bekijkt een team van dokters en deskundigen hoe mijn ontwikkeling verloopt.

Wat is dat allemaal, op 2 maanden tijd ben ik flink beginnen eten. Patatjes, wortelen, venkel, pastinaak, kip, witloof, eitjes,... Het sappige zoete fruit laat ik nog wel eventjes achterwegen.

Het gaat goed met mij, de grammen vliegen erbij en ik heb de heerlijke smaak van munt ontdekt. Laat de zomer maar komen, kan ik mijn eigen mocktails drinken met lekker veel munt.

Het nieuwe voedingsschema ligt me toch net iets beter, deze maand bijna een halve kilo bijgekomen, ik weeg 7 kg 900!